Leszwemmen voor kinderen
De zwemlessen vinden op vrijdag avond in 3 verschillende lesblokken plaats van 18:15 – 18:55 uur, van 19:00 – 19:40 uur en van 19:45 – 20:25 uur. Op elke laatste vrijdag van de maand is er kledingzwemmen en kijkdag voor de ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden vanaf de tribune. Regelmatig mogen ook de ouders meedoen met de zwemles, dit heeft tevens tot doel om u te laten zien wat uw kind allemaal kan en doet tijdens de zwemles.

Er wordt zwemles gegeven voor het behalen van de volgende diploma’s:

  • A-diploma
  • B-diploma
  • C-diploma
  • Zwemvaardigheid 1 (+ aquasportief, plankspringen, snorkelen, survival, synchroonzwemmen, waterpolo, en wereldzwemslagen)
  • Zwemvaardigheid 2 (+ aquasportief, plankspringen, snorkelen, survival, synchroonzwemmen, waterpolo, en wereldzwemslagen)
  • Zwemvaardigheid 3 (+ aquasportief, plankspringen, snorkelen, survival, synchroonzwemmen, waterpolo, en wereldzwemslagen)

Om het diploma geldig te maken beschikken wij over trainers/ trainsters welke de officiële opleiding gedaan hebben voor zwemleider ABC om les te geven en examens af te nemen. Deze trainers/ trainsters komen voort uit onze eigen bestand van medewerkers (trainers en toezichthouders) en hun kinderen van 14/15 jaar en ouder. Deze kinderen hebben op enig moment alle zwemdiploma’s gehaald en stoppen dan zelf met leszwemmen. Een aantal van hen vindt het leuk om u of uw kinderen op te leiden. Zwemvereniging Amstelland ondersteunt en stimuleert de opleiding van deze aspirant-trainers actief.

Vrijzwemmen voor volwassenen
Op vrijdagavond is er gelegenheid tot vrijzwemmen van 17.30 tot 18.10 uur in het golfslagbad en van 20.30 tot 21.15 uur in het instructie- en wedstrijdbad (banen / conditiezwemmen).

Contributie- en lesgeldbijdrage
Vanaf 1 januari 2023, bedraagt onze contributie bedraagt €10,00 per persoon per maand (vanaf 4,5 jaar), te betalen via 10 maandelijkse (juli en augustus uitgezonderd) incasso termijnen. Voor de (zwem)lessen wordt €11,50 per persoon per maand in rekening gebracht, betaalwijze als contributie. Kosten voor de zwemdiploma’s zijn €8,00 per keer. Het totaalbedrag per kind is €21,50 per maand (€ 215,- per jaar) Het inschrijfformulier (te downloaden via deze website, verkrijgbaar via de kassa of aan te vragen via info@zwemverenigingamstelland.nl) is tevens een machtiging tot incasso. Op dit formulier dient u aan te geven of er bijzondere omstandigheden zijn die van belang zijn voor een optimale / veilige zwemopleiding, zoals bijvoorbeeld: epilepsie, kortademigheid, slechthorend e.d.

Los banenzwemmen en begeleiden in het golfslagbad 
U kunt bij ons van 20:30 tot 21:15 voor €2,50 per keer banenzwemmen alleen of met uw kind met minimaal een A-Diploma. Voor de veiliheid hebben wij ook toezichthouders op dit bad tijdens het vrijzwemmen. Tussen 17:30 en 18:10 kunt u voor €2,50 uw kind begeleiden in het golfslagbad.

Inschrijven en wachtlijsten
Er is nu een wachtlijst voor startende kinderen met een wachttijd van ongeveer 1 jaar en 4 maanden. Kinderen kunnen altijd worden ingeschreven, maar worden pas opgeroepen voor zwemles vanaf 4,5 jaar. Onze ervaring leert dat tussen 4 en 4,5 jaar motorisch lichamelijk nog niet klaar zijn voor zwemles. Mocht u besluiten toch in te schrijven dan kan dat iedere vrijdagavond aan onze kassa of door het downloaden en inleveren van het inschrijfformulier. Let er wel op dat het inschrijfformulier helemaal is ingevuld, anders kunnen wij hem niet in behandeling nemen.

E-mail
Algemene info: info@zwemverenigingamstelland.nl